TFA liga Královéhradeckého kraje 2023

V letošním roce se náš člen Jan Pišta zapojil do seriálu soutěží v TFA, když se zúčastnil celkem 5 závodů. Úplně tím prvním byly Arnultovice, kde se běželo v sobotu 15. dubna. Dráha byla rozdělena do čtyřech úseků. V prvním čekal na závodníky běh s hadicemi a sbalení dvou hadic „B“, druhý úsek se skládal z figuríny a tunelu. Na třetím byl připraven hammer box a nošení závaží. Poslední úsek, na kterém se obracela pneumatika a proplétala pavoučí síť, proběhl již bez dýchacího přístroje. V konečném hodnocení kategorie 35+ z toho bylo 10. místo.

O měsíc později (20. května) byly pod „Kouřovou horou“ v Radvanicích připraveny rovněž 4 úseky. První úsek byl totožný s Arnultovicemi, na druhém úseku byl kromě figuríny a tunelu ještě hammer box a 3 metrová bariéra. Třetí úsek spočíval v přenesení barelů, přenesení a opření žebříků a vytažení břemene na laně. Posledním úsekem byl výběh na Kouřovou horu. Na této soutěži se náš závodník umístil na 7. místě.

Další účast byla o tropickém dni 19. srpna ve Vysoké nad Labem, kde se veškeré úkoly plnily v rámci jediného úseku. Nejprve bylo nutné vystoupat po schodech k areálu rozhledny Milíř, vybavit se dýchacím přístrojem, přenést barely, provést údery v hammer boxu, sbalit dvě hadice „B“, přemístit figurínu a na závěr vyběhnout na rozhlednu. Z důvodu nedotažení figuríny nebyl pokus uznán za platný.

Sloupenská mordovačka proběhla 2. září rovněž v jednom úseku (běh s hadicemi, přenášení barelů, hammer box, tahání břemene na laně, figurína, motání dvou hadic a 3 metrová bariéra). Na místním hřišti byly postaveny dvě souběžné dráhy a tak se vždy v každém rozběhu utkal muž a žena. Zde z toho bylo 6. místo v kategorii nad 35 let.

Poslední zastávkou ligy byly závody v Ohnišťanech – opět jediný úsek v podobě běhu s hadicemi, hammer boxu, tunelu, žebříků, tahání břemene na laně, přenášení barelů, motání hadic a na závěr figurína a bariéra. Pro nedotažení figuríny nebyl náš závodník hodnocen.

V konečném hodnocení Královéhradecké ligy v TFA se Jan Pišta umístil v kategorii nad 35 let na 11. místě se ziskem 130 bodů. Na zakoupení potřebného vybavení (zásahový kabát, kalhoty, obuv a rukavice) byla našemu SDH přidělena dotace z Královéhradeckého kraje.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com